Skip to main content

Τίμησαν τον Προστάτη τους Άγιο Μόδεστο οι Γεωργοκτηνοτρόφοι της Μυκόνου

16 Δεκ 2023 14:49

Στον Ιερό Ναό της Παναχράντου, Χώρας Μυκόνου, ιερούργησε σήμερα ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β΄ , με τη συμμετοχή του Αρχιερατικού Επιτρόπου Άνω Μεράς και Παλαιοκάστου και Εφημερίου του Ναού, Πρωτοπρ. Βασιλείου Τζανιδάκη, και του διακόνου του, επί τη ιερά μνήμη του Αγίου Μοδέστου, Προστάτου των Γεωργοκτηνοτρόφων Μυκόνου, με την παρουσία πολλών πιστών.

Κηρύσσων το θείο λόγο, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β' ανεφέρθη στη ζωή του Αγίου Μοδέστου και την αγάπη του προς τους ανθρώπους και τα ζώα και ευχήθηκε σε όλους για τις επιούσιες Άγιες Ημέρες.
Προ του πέρατος της Ακολουθίας ετέλεσε τον Αγιασμό για τα κτήματα των εορταζόντων, με τον οποίο ραντίζουν τις καλλιέργειες και τα ζωα τους, υπέρ των οποίων ανέγνωσε την ευχή του Αγίου Μοδέστου.
Ακολούθως, συνοδευόμενος από τους ιερείς και τον Δήμαρχο Μυκόνου κ. Κων. Κουκά, τέλεσε τον Αγιασμό στο ανακαινισμένο Ελαιοτριβείο της Μυκόνου, τα μηχανήματα του οποίου δωρήθηκαν από τον Δήμο Μυκόνου, επι Δημαρχίας του κ. Κουκά, συνεχάρη τους ιδιοκτήτες του για τον εκσυγχρονισμό της παραδοσιακής παραγωγικής αυτής μονάδος και τους ευχήθηκε καλή απόδοση των προσπαθειών τους.

IMG 3460

IMG 3479

IMG 3528

IMG 3564

IMG 3593

IMG 3614

IMG 3644

IMG 3647

IMG 3660

IMG 3681

IMG 3688

IMG 3700

IMG 3703