Skip to main content

Πλήθος πιστών στον Ιερό Ναό Ευαγγελισμού Χώρας Σερίφου

02 Αυγ 2026 18:51

Ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ ιερούργησε σήμερα το πρωί στον Ιερό Ναό Ευαγγελισμού Κάτω Χώρας Σερίφου, με τη λειτουργική συμπροσευχή των Εφημερίων της νήσου και του Διακόνου, και τη συνευχητική παρουσία του Δημάρχου κ. Κωνστ. Ρεβίνθη, της Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου, Δημοτικών Συμβούλων, Αξιωματικών της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και πλείστων πιστών, Σεριφίων και παρεπιδημούντων παραθεριστών.

Κηρύσσων τον θείο λόγο, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’, εξ αφορμής της ερωτήσεως του Κυρίου προς τον Πέτρο «ολιγόπιστε, εις τί εδίστασας», υπογράμμισε τρία θεμελιώδη μηνύματα για την εποχή μας:
Πρώτον, την εμπιστοσύνη μας στον Θεό· Οι δυσκολίες και οι «τρικυμίες» της ζωής συχνά μας τρομάζουν, αλλά η παρουσία του Χριστού είναι πάντα κοντά μας, να μας στηρίξει και να μας σώσει!
Δεύτερον, τον κίνδυνο της ολιγοπιστίας: Όταν στρέφουμε την προσοχή μας στα προβλήματα της ζωής, στον άνεμο και τα κύματα, αντί στον Χριστό, τότε χάνουμε το θαρροσ και την ελπίδα μας και κινδυνεύουμε να «βουλιάξουμε».
Τρίτον, τη δύναμη της προσευχής: Η προσευχή- κραυγή, οπως του Πέτρου, για βοήθεια στις δυσκολίες μας προς τον Κύριο, φέρνει άμεσα τη σωτηρία και μας προσφέρει την εσωτερική γαλήνη.
Προ του πέρατος της Θείας Λειτουργίας, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ απένειμε το οφίκιο του Οικονόμου στον Εφημέριο του Ιερού Ναού Αγίου Αθανασίου π. Παναγιώτη Μπόμπα.