Η εορτή της Ζωοδόχου Πηγής στο Κεφαλάρι Άργους
Η εορτή της Ζωοδόχου Πηγής στο Κεφαλάρι Άργους είναι μια μεγάλη πανηγυρική εκδήλωση που λαμβάνει χώρα την Παρασκευή της Διακαινησίμου (πρώτη Παρασκευή μετά το Πάσχα) στο ομώνυμο γραφικό σπήλαιο-εκκλησία, Πέμπτη 16 Απριλίου 2026 . Πλήθος πιστών συρρέει για να προσκυνήσει τη θαυματουργή εικόνα της Παναγίας της Κεφαλαριώτισσας και να συμμετέχει στην περιφορά της εικόνας με φόντο της πηγές του Κεφαλαρίου στους πρόποδες του όρους Χάον.
Η εκκλησία είναι χτισμένη μέσα σε σπηλιά πάνω από τις πηγές του ποταμού Ερασίνου, δημιουργώντας μια μοναδική ατμόσφαιρα. Την παραμονή της εορτής πραγματοποιήθηκε εορταστικός Αρχιερατικός εσπερινός από τον Μητροπολίτη Αργολίδας Νεκτάριο .
Στον εσπερινό παρευρέθηκαν πιστοί από όλη την Αργολίδα, καθώς και επισκέπτες από άλλες περιοχές της Ελλάδας.
Μετά τον εσπερινό, πραγματοποιήθηκε η λιτάνευση της θαυματουργής εικόνας της Παναγίας, η οποία μεταφέρθηκε σε επίσημη πομπή γύρω από τον ιερό ναό.







